Ja Sam Igor

Autonoom theatermaker en mimespeler Igor Vrebac wilde graag een niet-zo-standaard filmpje met een boel theaterfragmenten om mensen te kunnen laten zien wat hij doet.

Wij stelde voor een niet-zo-standaard filmpje van nieuwe beelden te maken dat hetzelfde zou vertellen. We gingen met Igor op avontuur naar de kleine theaterzaal in poppodium de Melkweg. We besloten de film te maken op dezelfde wijze als hij zijn theaterproducties ontwikkeld: door onderzoek in de ruimte. Onze kaders werden: in 1 dag draaien, met twee lampen samen ter plekke improviseren, op zoek naar zijn essentie. Wat is de identiteit van zijn theater?

Creative uitdaging

We wilden onszelf een creatieve uitdaging geven door min-of-meer ongescript met Igor aan de shoot te beginnen; open staan voor wat er in het moment kan gebeuren

Set it up!

Na het brainstormen en onderzoeken drong de tijd! Binnen een slot van een paar uur moest zowel het beeld als zijn voice over erop staan

Julian's stijl - persona
Lotte's stijl - dynamiek
Hou het simpel

In een dag gingen we improviseren met beelden en bewegingen, een heel theatrale manier van werken. Lotte en Julian vulden elkaar goed aan in hun artistieke en technische vaardigheden. Een strak, authentiek filmpje dat naadloos aansluit op mijn eigen vaardigheden als theatermaker. Kortom: een topteam!

- Igor Vrebac

Verder ontdekken
Naar de Opera/Ballet met...
Als Je Het Mij Vraagt
Draag de Dom