Samen Bewust

De vreemdelingenketen is het Nederlandse orgaan waarin alle organisaties die in aanraking komen met vreemdelingen zich verenigen: politie, justitie, opvangcentra, marechaussee, noem maar op. Het is een grote groep verschillende organisaties waarmee de vreemdeling in aanraking komt. Maar komen de organisaties wel goed met elkaar in aanraking?

Het maken van de film ‘Samen Bewust’ was ons antwoord op het doel (nieuwe) medewerkers uit de keten het bewust te maken van het grotere geheel.

 

Het begint bij onderzoek

Na het doorspitten van meer dan 100 paginas aan memos en handboeken mogen we onszelf tegenwoordig best vreemdelingenketenexperts noemen!

Advies

De mensen die werken in de keten máken de keten. En hun samenwerking moet centraal staan. De film moest een verhaal vertellen waar alle organisaties zich mee konden identificeren.

Opnames

Een waanzinnige 3 daagse trip door heel Nederland: warm weer, een fijne crew en mooie oprechte verhalen van echte mensen. Diep in de werkingen van Ter Apel, spelende kinderen van uitgeprocedeerde families, een detentiecentrum met gevoelige medewerkers en met het zweet op de rug filmen op de startbaan van Eindhoven Airport.

Op de set
Wanderers
Verbindingsman bestuurd de animaties, en dus de kijker

Mooi eindresultaat in deze ingewikkelde opdracht, eigenlijk waren er 7 opdrachtgevers! Goede communicatie naar alle betrokkenen. Uitstekende verwerking feedback klant in film. Snel schakelen. Duidelijke informatieverschaffing aan klant. De film zal in de basisopleiding van het AVIM onderwijs vertoond en besproken gaan worden.

- Nicoline van Middendorp, COA

Verder ontdekken
Rijnwaalpad
Naar de Opera/Ballet met...
Sens Leren