The Making of het Reuzenei

De Vogelbescherming brengt Natuurgebied Haringvliet weer tot leven. De sluizen gaan op een kier en het ecosysteem gaat een enorme boost krijgen. Er word daarom speciaal voor het gebied een bijzonder vogelkijkpunt gemaakt van hout in de vorm van het ei van de grote stern. Samen met Bald Mulders en Camilla Dreef volgden we het gehele bouwproces.

Een serie als deze werkt als je vaak bij de bouw bent. Wanneer je kan laten zien wat en hoe er gebouwd word. En natuurlijk waar. Daarom hebben we veel gebruik gemaakt van timelapses en dronebeelden om een gevoel van context te geven. Het bouwwerk zelf is indrukwekkend, het bouwproces is uniek… en daar komen veel uitdagingen bij kijken. Via presentatrice Camilla komen we in contact met de bouwers, de ontwerpers en de organisaties bij dit project. En horen we hun kant van dit unieke bouwwerk.

In de natuur

Het allerleukste aan dit project was de kans om midden in de natuur te werken. Met je laarzen door de modder, koude vingers, de camera droog houden en proberen interviews te draaien terwijl er een westenwind in je microfoon blaast. Vervelend? Absoluut niet. Elke draaidag, timelapsedag en bezoek was een genot.

Meet Camilla

Bioloog, schrijfster én presentatrice? Camilla heeft de inhoudelijke kant verzorgd voor deze serie. Perfecte combinatie omdat ze snapt hoe de vogel-wereld werkt én hoe films maken werkt.

Wanderers

Samen met deze jongens hebben we neer kunnen zetten wat de Vogelbescherming wilde hebben. Super flexibel, denken mee, helpen bij elke stap van het proces en zijn professioneel.

- Camilla Dreef, Presentatrice en Bioloog

Verder ontdekken
Rijnwaalpad
HIER klimaatstraatfeest
Naar de Opera/Ballet met...