Velo-city 2017

Velo-city 2017 werd gehouden in de regio Arnhem-Nijmegen en daarvoor is een spetterende doch gevoelige openingsfilm nodig die duidelijk maakt waarom Nederland hét fietsland is van de wereld.

Wat maakt Nederland een fietsland? En hoe maken we een film die te begrijpen is voor een internationaal publiek? Door de Freedom of Cycling te tonen. Met een verzameling van de mooiste fietsbeelden van Nederland in combinatie met heldere geanimeerde titels. En natuurlijk een gevoelig deuntje.

Joint effort

Voor de productie zochten we naar een manier om een zeer gevarieerd beeld van fietsend Nederland te laten zien. In plaats van deze beelden allemaal te gaan schieten (in de winter) hebben we gezocht naar bestaande beelden, van onszelf en anderen, en in de kronkels van de Nederlandse beeldarchieven.

En zo ziet de "draaidag" er dan uit
Een geanimeerd verhaal
Wanderers

Geen makkelijk proces, want alles moest uit bestaand materiaal samengesteld worden. Studio Hersenstal is in korte tijd in staat geweest met het bestaande materiaal een nieuw verhaal samen te stellen, een perfecte montage te maken  en de juiste emotie op het juiste moment te genereren. Kijk naar het filmpje en krijg precies op het juiste moment een brok in de keel! Trots op Nederland en trots op de regio Arnhem Nijmegen.

Reinoud van Assendelft de Coningh, Provincie Gelderland

Verder ontdekken
Rijnwaalpad
HIER klimaatstraatfeest
Draag de Dom